ICT Roddels 229: Alles onder controle bij Getronics?

In deze aflevering van ICT Roddels weer een hoop zaken die met beveiliging te maken hebben: in het Verenigd Koninkrijk raken maandelijks duizenden persoonlijke gegevens kwijt en als je in de Europese vestigingen van Best Western hebt geslapen is de kans groot dat je gegevens in handen van de Russische mafia zijn gevallen. De Indiase operator Airtel heeft het beter voorelkaar: hun iPhone-applicaties zijn onkraakbaar. Wél kraakbaar bleken de servers van Red Hat en Fedora en ook stemmachinefabrikant Diebolt gaf eindelijk toe dat er fouten zijn gemaakt. Zijn de digitale gegevens op ons paspoort dan tenminste wél veilig? Helaas niet, zo bleek uit een presentatie op BlackHat en ook op het patchgedrag van de gemeente Amsterdam bleek wel wat aan te merken, al beweert Getronics bij hoog en laag dat er iets aan de hand is. Kortom: een erg gevarieerde aflevering met een rode draad. Luister de podcast op ICT Roddels!

Laat een reactie achter