Identiteitsfraude is bekend, maar geen zorgenkind

Nederlanders maken zich niet druk om identiteitsfraude, maar weten maar al te goed dat het bestaat. Dat blijkt uit onderzoek van kantoorartikelenleverancier Fellowes onder 1100 mensen. Fellowes heeft deze week uitgeroepen tot ‘Nationale Identiteitsfraude Preventieweek’.

Volgens het bedrijf – vooral bekend van hun papiervernietigers – heeft 99 procent van de ondervraagde mensen wel gehoord van identiteitsfraude, maar denkt slechts 47 procent zelf risico te lopen, bovendien verwacht 26 procent dat zij zelf geen slachtoffer kunnen worden. Voor veel mensen is het onduidelijk hoe men toegang tot de gegevens kan verkrijgen en ruim tweederde van de mensen heeft geen idee welke maatregelen ze kunnen nemen tegen deze problematiek.

Laat een reactie achter