De Beveiligingsupdate 48: Hackerspaces

Deze week waarschuwt Joran dat het verstandig is geen e-mail van banken te krijgen op uw G-Mail account, want als de bank teveel informatie opstuurt wordt het account op last van een Amerikaanse rechter geblokkeerd. Wat dat betreft lijkt de lekkende bank de juridische afdeling aan het hoofd van hun beveiligingsbeleid te hebben gezet. Over Google gesproken: de plugin van Chrome voor Internet Explorer is zeer onveilig … zegt Microsoft. Een staaltje angst voor concurrentie of oprechte bezorgdheid? Natuurlijk blijft het beveiligingsupdate op beveiligingsupdate, want dit keer had Apple een patch voor een pijnlijk probleem voor iTunes. En Adobe? Dat blijkt een bijna exclusief platform voor malware schrijvers.

In het interview praten we met Barry van Kampen (aka Fish) over Hackerspaces. Hij richt op dit moment Random Data op in Utrecht. Ook presenteerde hij op HAR FM het dagelijkse programma “Hackerspace Hour” en wij draaien daarvan een editie. Samenkomen blijkt namelijk erg prettig te zijn om niet alleen een hobby uit te leven, maar ook om leuk beveiligingsonderzoek te doen. Kortom een leuke, tjokmutjevolle podcast.

Laat een reactie achter