ICT Roddels 283: Waren de verkiezingen in Nederland eerlijk?

Goed een jaar geleden gingen we naar de stembus om te kiezen voor de Waterschappen, maar tijdens het tellen van de stemmen ging van alles mis. Uit de documenten bleek dat er veel problemen waren. Uiteindelijk werden er veranderingen aan de software, de database met resultaten uitgevoerd en werd de kluis met de cryptografie geopend. Alles zou onder toezicht van een notaris zijn gebeurd, maar het proces verbaal of vragen leiden niet tot enige bevestiging. Een ding is zeker: de waterschappen gaan nooit meer verkiezingen organiseren als het aan de politiek ligt.

Staatssecretaris Frank Heemskerk wil vaart achter de ambities rond open standaarden en open-sourcesoftware maken, maar kan dat wel? De monitor onder de overheden wordt opnieuw gekend door een verbluffend lage response. Ook spreken we kort over de waslijst aan problemen met de OV-chipkaart. Microsoft zou Defensie van Windows 7 gaan voorzien. Alleen probleempje: Defensie weet van niets. Het was weer een enerverend nieuwsweekje.

Laat een reactie achter