De Beveiligingsupdate 53: Mag je nou rommelen met data?

Deze week is de rode draad duidelijk het vraagstuk of je nu wel of niet mag rommelen met data. De hoofdredacteur van Nieuwe Revu is veroordeeld voor het wandelen door de mailbox van staatssecretaris Jack de Vries. Dat mag niet. Helder. Maar mag je tijdens het tellen van de stemmen de telsoftware wijzigen? Of mag je de database met resultaten ‘bewerken’? Of de kluis met de hardwarematige cryptografische sleutel openen? Volgens de Waterschappen kan dat allemaal, maar in de politiek reageert men toch iets negatiever.

En hoe zit het eigenlijk met BitLocker is dat nou wel of niet veilig? Is TPM (Trusted Platform Module) nu dood? Als het wel veilig is, waarvoor is het dan eigenlijk in te zetten ofwel welke risico’s dekken we af? Al met al genoeg vragen, waarop we een antwoord moeten vinden. Joran heeft die natuurlijk. Kortom een gezellig, informatieve podcast.

Laat een reactie achter