De Beveiligingsupdate 60: De stemcomputer op proef in de achterhoek

De burgervaders van Oost Gelre (Groenlo) en Doetinchem komen op voor de herintroductie van stemcomputers. Dat is volgens eigen zeggen niet voor de lokale leverancier Nedap, maar vooral omdat men van het “19de-eeuwse” stemmen met het potlood af wil. Rond het dossier is de nodige controverse en zo wordt de Stichting “Wij vertrouwen stemcomputers niet” niet “geapprecieerd”.

Tegenstand wordt niet geduld en daarom valt de kritische houding van zowel het Ministerie van Binnenlandse Zaken Koninkrijksrelaties als de stichting enorm slecht. Beide krijgen dan ook tijdens de persconferentie een behoorlijke veeg uit de pan. De felle kritiek op de actievoerders blijkt een duidelijke oorzaak te hebben, die fluisterend wordt uitgelegd. Alleen een combinatie van podcast microfoon en een draaiende camera maken dit pijnlijk helder.

Laat een reactie achter