Het Webwereld Dagjournaal

Ter gelegenheid van de opening van de gezuiverde en China-vriendelijke site cn.webwereld.nl, een videoverslag van onze correspondent in Peking, Brenno de Winter.

Het nieuws van de dag: een inval van de Chinese Militaire Opsporingsdienst bij het kantoor van Microsoft in Peking. Het bedrijf zou aan een zoekmachine werken onder de naam Bing. Dat betekent immers niets anders dan eerlijk en gezond plat brood. Een doodzonde dus.

Verder: vanaf vandaag zijn er nieuwe strenge regels voor het koken van hond, omdat het traditioneel omarmen van deze delicatesse zoveel stroom trekt dat de datacenters van onze heilstaat elektriciteit tekortkomen.

Plus: De wijze overheidsdienaren in Peking zijn tegen ACTA maar vóór het downloadverbod. Het three strikes beleid is echter veel te soft. De Chinese overheid gaat dissidenten en andere ongewenste elementen die zich online begeven direct afsluiten, verbannen of erger.

Zie voor het complete nieuwsoverzicht: cn.webwereld.nl

Het Webwereld China Dagjournaal – 1 april 2010 from Brenno de Winter on Vimeo.

Laat een reactie achter