Prinsjesdag troont weinig rede voor ICT

Eigenlijk is het heel traditioneel dat als de overheid op Prinsjesdag de plannen presenteert ICT het ondergeschoven kindje is. Zonder enige twijfel is de industrie een belangrijke partij voor een forse jaarlijkse donatie aan de schatkist via belastingen, maar voor de behoeften lijkt toch minder aandacht te zijn. Dat zou eigenlijk wel moeten voor een land dat de kenniseconomie hoog in het vaandel zegt te hebben. Want of we het leuk vinden of niet: de concurrentie uit opkomende landen zal de komende jaren moordend zijn.

Daarom is een voor de ICT-industrie traditionele Prinsjesdag slecht nieuws, want daar was geen aandacht voor. De vorstin vindt de technologische ontwikkeling een probleem, omdat we daardoor ouder worden en dat kost geld. Na het doorspitten van de begrotingen is de conclusie dat er eigenlijk niet veel verandert. Natuurlijk komt dat ook, omdat het demissionaire kabinet de tijd uitzit tot de nieuwe regering kan aantreden. Dus leuren de ministeries met dezelfde ambities en is het enige ICT-project dat ik zo snel kan ontdekken het updaten van de databases met boetebedragen en zorgpremies. Lees de column op Meer met ICT.

Laat een reactie achter