Site met technische OV-chipkaartinformatie offline

AMSTERDAM – De website met informatie over de techniek achter de OV-chipkaart is van internet verdwenen. De stap volgde op een sommatie van Trans Link Systems (TLS), het bedrijf achter de OV-chipkaart. Veel heeft de actie niet opgeleverd. Inmiddels is de website in ieder geval op twee plekken opnieuw verschenen. De website OV-chipkaart.org is van internet gehaald. Via het domein wisselt student Don van Gent al sinds 12 oktober 2010 informatie over de werking van de kaart uit, waarbij hij zich zegt te richten op onderzoekers. Lees het verhaal op NU.nl.

Dé website met technisch inhoudelijke informatie over de OV-chipkaart is op last van TLS offline gehaald. Hackers hebben inmiddels een kloon met informatie gestart. Trans Link Systems (TLS) wilde dat de website OV-chipkaart.org van het internet verdwijnt. Op de wiki staat de nodige informatie die zowel kan worden gebruikt voor het uitlezen als het beschrijven van de kaart. Het bedrijf beschuldigt de student achter de site van fraude. Lees het verhaal op Webwereld.

Laat een reactie achter